14.3 C
Medemblik
10 juli 2020 05:06
Medemblik Actueel.

Handicap blijkt geen probleem om op hoog niveau te zeilen.

Medemblik – U heeft ze misschien al zien zeilen op het IJsselmeer voor de kust van Medemblik, kleine zeilbootjes met 1 of 2 zeilers aanboord.  Dit zijn de deelnemers aan het trainingsweekend van de ‘Hansa-klasse’.  

De Hansa-Klasse is 1 van de 3 klasses voor mensen met een handicap. En dat zelfs de ergste handicap voor sommigen geen bezwaar is om toch op hoog niveau deel te nemen aan zeilwedstijden bewijst een Britse deelnemer die met zijn tenen de hele boot bediend. 

Als voorbereiding op het WK dat van 3 t/m 9 juni aanstaande in Medemblik wordt gehouden was er vandaag een trainingsweekend voor de Hansa-klasse.. 1 van de deelnemers, Peter uit Zaanstad, wist ons te vertellen dat hij 30 jaar geleden nog Europees Kampioen windsurfen is geweest maar door zijn handicap aan zijn hand/arm niet meer kon zeilen, tot het moment dat hij met de Hansa-klasse in aanraking kwam.

‘Vanaf het eerste moment dat ik weer in een zeilboot zat wist ik het zeker, we moeten een extra week vakantie nemen om lekker te kunnen trainen, want mij krijgen ze hier niet meer uit,” vertelde Peter.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?