14.3 C
Medemblik
10 juli 2020 04:02
Medemblik Actueel.

Opperdoes koploper af na onverwacht verlies tegen Zeemacht

Opperdoes – Opperdoes heeft zichzelf in een lastige positie gemanoeuvreerd na de 1-3 nederlaag tegen Zeemacht. Want de conclusie is, dat DZS na hun overwinning op PSZ de nieuwe koploper is, en het voor het eerst deze competitie dat Opperdoes niet mede bovenaan staat. 

Het begon allemaal prima deze wedstrijd. De thuisploeg nam de regie gelijk in handen en het spel speelde zich alleen maar de Helderse helft af. Dit resulteerde in wat kleine kansjes. Een prima onderschepping van Marein Zwaan en de steekbal op Tamo Karpetian noopte de keeper van Zeemacht tot optreden. De vrije trap van Niels Putting net over onderstreepten de goede start van Opperdoes. Die werd nog nadrukkelijker benadrukt door het doelpunt van Roy Janssens. Marijn Putting met het afjagen en daardoor het balverlies aan Zeemacht kant. Janssens pikte de bal op en stoomde de zestien in en de schuiver in de verre hoek was de doelman te machtig. 1-0 na een klein kwartier. Een overtuigend begin in deze cruciale wedstrijd.

De overtuiging die tot de 30e minuut zou duren. Toen drukte de scheidsrechter van Stormbroek zijn definitieve stempel op de partij. Zeemacht nog niet 1 keer bij het strafschopgebied van Opperdoes geweest kwam daar nu voor het eerst. De geslepen spits Patrick Beens zag zijn kans schoon in een kansloze positie en ging heel gemakkelijk liggen. Strafschop en die andere geslepen vos Ingmar Waard voltrok het vonnis. 1-1 en dit was geheel tegen de verhouding, maar dat telt niet. Tegen de rust compenseerde de arbiter de penalty door Opperdoes er ook 1 te geven na een makkelijke duik van Niels Putting. Deze keer werd het buitenkansje niet benut door Tamo Karpetian en ook de rebound die kwam werd een prooi voor de Zeemacht doelman. De wedstrijd ging helemaal op de kop door de tegenstoot van Zeemacht en Beens Nick Smit uitspeelde en Jan Ploeg met een achteloos schot kansloos liet. 1-2 en zo werd de rust bereikt.

Opperdoes moest wat verzinnen om de wedstrijd weer in handen te krijgen, maar ondanks de goede bedoelingen heeft het er eigenlijk nooit ingezeten. Daarvoor ontbrak het aan vernuft en overtuiging om de tegenstander de wil op te leggen. Het overwicht was er wel, al vond Zeemacht dat wel prima en loerde het het op de kansjes die het toch wel zou krijgen en ook kreeg. Opperdoes was het dichts bij de gelijkmaker na een goede voorzet van Karpetian op de mee opgekomen Jerry Kreune. Diens inzet belandde op de lat en verder kwam het ook niet. Even was er nog een sprankje hoop na de rode kaart van Beens aan Zeemacht zijde na een licht vergrijp dat ook wel met geel afgedaan had kunnen worden.

Aan het spelbeeld veranderde er evenwel niets omdat Zeemacht net zoveel mensen achter de bal hield dan voor deze beslissing. Opperdoes voetbalde naarmate de tijd verstreek steeds meer tegen zichzelf en het geloof op goed resultaat leek met de minuut te verdampen en dit proces werd helemaal versneld na een razendsnelle counter die de 1-3 betekende. Einde oefening en geknakte koppies aan Opperdoes zijde. Wat rest zijn 3 wedstrijden die gewonnen moeten worden en maar hopen dat DZS onderweg nog wat laat liggen.

Het verschil is weliswaar 1 punt, maar Opperdoes heeft het niet meer in eigen hand en dat is nieuw dit seizoen. Uithuilen en volgende week nieuwe ronde ,nieuwe kansen. Zaanlandia is dan de tegenstander die naar Opperdoes toekomt, aanvang 14.30 uur.

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?