Medemblik Actueel.

Medemblik heeft er een Nederlands Kampioen bij!! Cees Pijper wint GOUD in Venlo..

Medemblik – Dit weekend vond het Nederlands Kampioenschap bandstoten 3e klasse plaats in Venlo. De winnaar van districtsfinale en gewestelijke finale Cees Pijper ging wederom een poging doen om deze prijs in de wacht te slepen. Voor zijn vertrek bevestigde Cees dat hij vermoedde dat hij in te top 3 zou eindigen. 

Vrijdagmiddag speelde hij bedeesd zijn eerste twee wedstrijden, welke hij beide won. Na de eerste speeldag eindigde Cees op de 2e plaatst. ’s Avonds liet Cees weten dat hij dacht dat dit ook de uiteindelijke stand zou zijn omdat de nummer 1 wel heel erg goed was.

Na een goede nachtrust bleek Cees zich opperbest te voelen en won 3 van de 4 wedstrijden. De wedstrijdstrijd tegen de nummer 1 had hij die dag verloren, zoals hij al voorspeld had. De beroemde en verwachtte F16’s van Cees, die over het groene laken zouden rond vliegen, bleven uit. Hij speelde rustig en kalm met af en toe een los schietende vuurpijl tussen door. Maar voor de rest heel netjes. De 3e wedstrijd van de zaterdagmiddag won hij zelfs al in 21 beurten! Hierdoor stond Cees de gehele zaterdag op de 1e plaats. Na een geslaagde biljartdag eindigt dag 2 met een heerlijk buffet en gezellig entertainment.

Met het goud al bijna op zak, was de spanning hoog toen Cees door het oog van de naald ging en de eerste wedstrijd op zondag ook won. De nummer twee kon nog in de laatste wedstrijd 1e worden. Hierdoor lag de druk bij de nummer twee heel hoog. Hij moest de wedstrijd winnen als hij Cees van zijn nummer 1 positie wilde afstoten, en Cees moest zijn wedstrijd dan verliezen. Cees had het zilver al op zak, nummer 3 kon hij niet worden door de hoeveelheid punten die hij had.

Om 15.15 begonnen de laatste beslissende wedstrijden. De fans die afgereisd waren naar Venlo hebben het weekend een aantal keer flink in spanning gezeten, en vooral de laatste wedstrijd. Cees won ook zijn laatste wedstrijd daarmee was hij met recht de winnaar van het weekend. En heeft de titel Nederlands Kampioenschap bandstoten 3e band op zijn naam kunnen schrijven. Boven op het podium werd het volkslied voor Cees gespeeld waarna hij zijn prijs en alle felicitaties in ontvangst mocht nemen

Reageren via facebook