Weerbericht Medemblik – wolkenvelden en het wordt 10 graden

Medemblik – Vandaag trekken er wolkenvelden over onze regio, maar het blijft droog en soms schijnt ook de zon. De middagtemperaturen bereiken waarden tussen 10 en 13 graden en de noorden- tot noordoostenwind is matig van sterkte. 

In het weekeinde voltrekt zich een overgang naar koud weer met geregeld buien. Vooral zondag kunnen enkele buien vergezeld gaan van onweer en hagel. De maxima komen rond 8 graden uit. Ook volgende week blijft het koud en wisselvallig.

Het aandachtgebied bevindt zich een groot deel van volgende week in getransformeerde maritiem arctische lucht. Tot en met dinsdag de 26e is er op hoogte een hoog ten zuiden van Groenland aanwezig. Boven Scandinavië zien we een omvangrijk hoogtelaag, dat uitdiepend langzaam retrograad beweegt en zich op woensdag de 27e uitstrekt van het zeegebied tussen IJsland en Noorwegen via de Noordzee naar Denemarken. T850 schommelt deze periode tussen -4 en -7°C, T500 komt vooral in het noordoosten van tijd tot tijd rond of beneden -35°C uit.

In meer detail:

Een kortgolvige trog aan de zuidwestflank van het hoogtelaag trekt zondag in de nacht en ochtend zuidoostwaarts over het aandachtsgebied, een actievere trog volgt maandagochtend en -middag en deze vormt een afsnoering in de bovenlucht boven Denemarken. Ook daarna volgen nog wat zwakkere kortgolvige troggen. Vanaf donderdag de 28e wordt de stroming langzamerhand meer zonaal, als de kern van het hoogtelaag in het weekend van 30 april / 1 mei boven de Noordzee komt te liggen. De bovenlucht wordt dan ook geleidelijk minder koud, maar ook dan is er nog sprake van enkele kortgolvige troggen aan de flank van het hoogtelaag.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Vr 30% 10% 5 11 noord 3
Za 30% 50% 5 9 noord 4
Zo 30% 70% 2 9 nw 4
Ma 20% 90% 3 10 west 4
Di 20% 90% 3 8 nw 4-5
Wo 30% 80% 4 9 west 4

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.