Medemblik Actueel.

De Bonte Piet heeft kleine paashaas te logeren

Midwoud – Stichting Vogel- en Dierenopvang de Bonte Piet in Midwoud heeft een kleine gast die het paasgevoel dit jaar versterkt: een babyhaas. De zorg voor hazen is altijd weer een uitdaging, aldus de opvang op Facebook.

Het beestje, dat zo groot is als de hand van een volwassene, wordt met de hand gevoed: per keer krijgt hij 5 ml melk, schrijft de opvang op haar Facebookpagina. “Het lijkt heel makkelijk, maar om ze aan de speen te wennen, is altijd weer een uitdaging.” De kans op verslikken is namelijk groot. De melk wordt dan ook niet het bekje in gespoten, maar het haasje bepaalt zelf het tempo. 

Lees ook: Bonte Piet vangt egeltje Denise op, ze heeft een gebroken pootje en nu roze gips

Als het haasje drie tot vier maanden oud is – hij weegt dan ongeveer 750 gram – heeft hij geen melk meer nodig. Het dier wordt dan een paar weken afgezonderd en krijgt alleen voer. Na een tijdje is hij groot en sterk genoeg om weer uitgezet te worden. 

Vind je ergens een moederloos haasje of ander jong dier? Breng hem dan altijd naar een opvang, schrijft De Bonte Piet. “Laat het grootbrengen altijd over aan een gespecialiseerde opvang.”

Reageren via facebook