Medemblik Actueel.

Flora en fauna

Natuurspeeltuin Wognum haalt al ruim 12000 euro binnen via crowdfunding

WOGNUM – De crowdfunding voor de nog te realiseren natuurspeeltuin in Wognum ging op een spectaculaire wijze van start. Het startschot vond plaats op vrijdag 10 juli. Alle ruim zeshonderd basisschoolkinderen uit Wognum deden mee aan de sponsor-NatuurRun.

De enthousiaste kinderen renden veel geld bij elkaar voor de natuurspeeltuin. Drie verschillende klassen hadden afgelopen vrijdag de eer om een cheque, met hierop het ingezamelde bedrag, aan te bieden aan wethouder Joset Fit van de gemeente Medemblik. Een bedrag van maar liefst 10.697,25 euro. Ook de peuters van Kinderdagverblijf Villa Bloesemgaerde en peuterspeelzaal de Speulboet lieten zich sponsoren en zetten zich in. Op de Speulboet fietsten de kleintjes rondjes op het speelplein van de peuterspeelzaal en zamelden een bedrag van 880 euro in.

Inmiddels is ruim 12.500 euro bij elkaar vergaard voor de natuurspeeltuin. Tot de zomervakantie wordt geprobeerd 20.000 euro te halen. Projectinformatie is terug te vinden op www.hetluktons.nl. Hier is ook de mogelijkheid om een donatie te doen aan het project. Kijk op de Facebookpagina: Natuurspeeltuin Wognum voor vorderingen van de crowdfunding.

Reageren via facebook