16.8 C
Medemblik
10 juli 2020 21:22
Medemblik Actueel.

Abbekerkse(52) krijgt 240 uur werkstraf voor het stelen van bosje bloemen

Abbekerk – De 52-jarige M.G uit Abbeker heeft van de rechter in Alkmaar een werkstraf van 240 uur plus een maand voorwaarlijke gevangenisstraf en het betalen van ruim 1200 euro smartegeld veroordeeld. De vrouw heeft samen met haar 24-jarige dochter vorig jaar een verkoopster van bloemen met opzet aangereden nadat zij beiden op heterdaad waren betrapt bij het stelen van een bossen bloemen uit een verkoopstalletje.

De beide vrouwen zijn 2 maanden lang bezig geweest met het stelen van bloemen die zij daarna verkochten aan bijvoorbeeld bewoners van ouderencentra in Tuitjehorn en in Heerhugowaard. Op 19 februari 2015 ging het helemaal mis toen de 52-jarige M.G uit Abbekerk samen met haar 24-jarige dochter M.K uit Wieringerwaard wederom bossen bloemen probeerden te stelen bij een vrouw in Heerhugowaard.

De vrouw zag de 2 vrouwen bezig en probeerde de vrouwen tegen te houden door op de motorkap van de auto van de twee vrouwen te springen. De M.G. probeerde door achteruit en vooruit te rijden de vrouw van de motorkap af te krijgen maar dat lukte niet waarna de twee vrouwen uitstapten en de vrouw begonnen te slaan en aan haar haren begonnen te trekken.

De onbeheerde bloemenkraam was al eerder bezocht door de dievegges.  Dat terwijl de kraampjes, die je in veel dorpen ziet, bestaan op basis van goed vertrouwen. Je doet geld in een potje en neemt vervolgens een bosje bloemen mee. Bij dit stalletje was zelfs een camera geplaatst om dieven af te schrikken.

De eigenaresse van de bloemenstal Vera de Nijs is blij dat ze zijn opgepakt. “wie doet nu zo iets? Ze moeten gewoon van je spullen afblijven”

Samen moeten de twee vrouwen de bloemenverkoopster 1250 euro smartegeld betalen maar ook aan 2 andere verkoopsters moeten de beide vrouwen 180 euro en 630 euro smartegeld betalen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?