11.6 C
Medemblik
26 september 2020 00:59
Medemblik Actueel.

Houdt u rekening met de zomertijd.. de klok gaat VOORuit..

Medemblik – In de nacht van zaterdag op zondag om klokslag 2 uur gaat de klok weer naar de zomertijdstand. De klok gaat dan 1 uur vooruit. De ochtenden beginnen dan voor velen weer in het donker maar de avonden zijn langer licht.

In de zomer komt de zon zo vroeg op dat het al licht is terwijl de meeste mensen nog slapen. Door de klok te verzetten lijkt de zon later op te komen en weer onder te gaan. Hierdoor is het ’s morgens langer donker, en blijft het ’s avonds juist langer licht. De periode van daglicht komt zo beter overeen met de periode waarin de meeste mensen wakker zijn. De gedachte achter zomertijd is dat men zo zou kunnen bezuinigen op (elektrische) verlichting. Het energiebesparende effect van zomertijd is echter omstreden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?