27-jarige Erwin van D. heeft spijt van zijn kettingzaagactie in Medemblik

MEDEMBLIK – De 27-jarige Erwin van D. die op 14 januari de voordeur van een stel uit Medemblik bewerkte met een kettingzaag heeft spijt van zijn daad. Dit zei hij in de rechtbank van Alkmaar tijdens de behandeling van meerdere zaken waar hij van verdacht wordt. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

De nietsvermoedende bewoners kregen in de nacht van 13 of 14 januari van dit jaar de schrik van hun leven toen ze in bed lagen en plotseling een snerpend geluid hoorden. Op dat moment probeerde de voor hen onbekende Erwin van D. uit Grootebroek de voordeur met een kettingzaag te bewerken.

Bewakingscamera’s legden het surrealistische tafereel vast. Op de beelden is te zien hoe de man doelbewust op de woning afloopt, zijn kettingzaag op de deur zet, een sleuf maakt en vervolgens wegrent in de richting van zijn auto. Waarom de man tot deze bizarre actie overging is niet duidelijk. De bewoners van het huis hebben in ieder geval geen enkele relatie tot de 27-jarige verdachte. 

Reageren via facebook