21.7 C
Medemblik
13 juli 2020 17:22
Medemblik Actueel.

Onderdijker moet 2 jaar de cel in wegens zware mishandeling echtgenote

ONDERDIJK – De 56-jarige Onderdijker die in september 2016 na een avondje kermissen en teveel alcohol zijn vrouw overgoot met terpetine en daarna in de brand stak moet van de rechter in Alkmaar 2 jaar de cel in.

De 56-jarige man uit Wervershoof was de bewuste avond met zijn echtgenote naar de dorpskermis geweest. De man was zo dronken, dat hij onderweg naar huis viel en zijn echtgenote stijf schold op het moment ze hem overeind hielp. Toen zij hem daarop alleen achterliet, sloegen bij de man de stoppen door. Nadat hij zwalkend de weg naar huis had gevonden, keek hij waar zijn vrouw was, pakte hij een fles terpentine, besprenkelde zowel haar als het bed waarin zij lag te slapen en stak het aan.

Deskundigen noemen S. verminderd toerekeningsvatbaar. Hij vertoont ontwijkend gedrag en is snel gekrenkt. Toen zijn vrouw hem op straat achterliet, besloot hij volgens de aanklaagster dat zij met gelijke munt moest worden terugbetaald.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?