Verdacht persoon maakt bewoners Kleyenburg doodsbang

MEDEMBLIK – En weer was het raak afgelopen week op de Kleyenburg in Medemblik. En gelukkig is deze keer de persoon opgenomen met een bewakingscamera.

Donker type met korte jack

Op de video is duidelijk te zien hoe een donker getinte man in een gele regenjas met capuchon over het binnenterrein van de Kleyenburg loopt te kijken naar de diverse woningen. De beelden zijn overhandigd aan de politie die een onderzoek is gestart.

Leven in een gevangenis

Zo ervaren de bewoners van de Kleyenburg op dit moment het leefgenot. Dag en nacht hebben zij de deuren op slot, doodsbang voor inbrekers die vrijspel hebben op het onverlichte binnenterrein van de de Kleyenburg, maar ook aan de buitenkant van de Kleyenburg waar geen verlichting aanwezig is.

De bewoners durven niet eens meer de voordeur via de huistelefoon te openen omdat zij niet kunnen zien wie er aan de deur staat. Waardoor er mensen die wel naar binnen moeten in de kou blijven staan.

Er zijn zelfs nu al bewoners die er over denken om te gaan verhuizen, uit angst voor overvallen en inbrekers. 

Burgerwachten

Bij een groep inwoners van Medemblik is nu het plan opgekomen om dan maar puur uit nood een burgerwacht proberen te gaan vormen. Mannen/vrouwen die in de donkere uren wacht gaan lopen om de veiligheid van de bewoners te waarborgen. Want ondanks de beloftes van o.a. de politie is er kwa veiligheid geen verbetering waar te nemen en voelen de bewoners zich meer en meer een gevange in hun eigen woning.

Reageren via facebook