29.8 C
Medemblik
13 augustus 2020 22:22
Medemblik Actueel.

Huis van Oud (Wognum) weer glanzend schoon

Wognum – Op vrijdag 11 maart stond de grote schoonmaak gepland voor ons museum. De werkdag was zorgvuldig voorbereid door Riet op den Kelder. Zij kon rekenen op een klein leger vrijwilligers aangevuld met middelbare scholier Jan Starmans uit Wognum die meedeed in het kader van NLDoet.

Riet had voor iedereen een taak variërend van het schoonmaken van het houtwerk buiten tot het wrijven van de stoelen. Jammer genoeg was de mist spelbreker, het was niet verantwoord het beddengoed buiten te leggen. Wel werd veel kleding aan de lijn gehangen om even te luchten.

In het huisje rook het al snel naar sop en wrijfwas. Er werd gezogen, geboend en met een zachte doek geveegd. Ook namen de dames de stallen en de keuken onder handen. Veel spinnen legden het loodje, hun webben werden zonder pardon weg geraagd, de ramen gelapt, de vloer geveegd.

Zowel ’s morgens als ’s middags zetten de vrijwilligers hun beste schoonmaakbeentje voor. Na afloop was er voor iedereen een bloemetje en natuurlijk werd er op koffie met gebak getrakteerd. De beheercommissie van het Huis van Oud bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet!

Roken, koken, stoken

De tentoonstellingscommissie kan de stallen gaan vullen met voorwerpen die passen bij het thema van 2016 ‘Roken, koken, stoken’. De opening vindt plaats op zondag 24 april om 14 uur. Muzikale medewerking verleent het Sylvidakoor uit Wognum.

Het Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33, is open tot en met eind september, iedere zondagmiddag van 14 tot 17 uur. Groepen op afspraak, informatie Bets Tool, 0229 57 3397 of k.b.tool@outlook.com

Voorbeeld: entree, twee keer koffie met heerlijke zelfgemaakte appeltaart plus rondleiding: 5 euro per persoon. Van harte welkom!

Op de foto: De schoonmakers van de ochtendploeg poseren op het erf van het Huis van Oud, v.l.n.r.: Hans Bleeker, Wim Broekhuizen, Adrie Hoogewerf, Jan Starmans (op de trap), Joke Admiraal, Barbara Zweet, Margo Wilcke, Nell Koeleman, Nel Vlaar, Riet op den Kelder en Geri Bransen

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?