Medemblik Actueel.

Wognum veegt massaal de straten schoon

WOGNUM – Bewoners van de Kapberg in Wognum stonden zondagmorgen om tien uur al met z’n allen buiten om de straat schoon te vegen. Er was zaterdagnacht flink wat vuurwerk afgestoken en dat moest allemaal worden opgeruimd.

Initiatiefnemer van de veegactie in de straat is Elise van der Lugt-Jager. Ze wist 20 bewoners over te halen om mee te helpen op de vroege nieuwjaarsochtend. “Ik ben gewoon met mn kladblok langs de deuren gegaan en heel veel wilden wel meedoen, geen probleem.”

Enthousiast

Met bezems, handschoenen en vuilniszakken was de veegactie in korte tijd een groot succes. Een buurtbewoner is enthousiast over de actie. “Normaal staan we hier met z’n tweeën en nu zijn we met z’n allen. Dan gaat het zo snel, het is al bijna allemaal opgeruimd.

Elise was goed voorbereid. Zo stonden er koffie en oliebollen klaar voor de deelnemers. “Wel lekker even een bakkie“, vertelt een van de bewoners. “Het is fris en vroeg, dan smaakt de koffie extra lekker.

Reageren via facebook