14.1 C
Medemblik
24 mei 2020 01:33
Medemblik Actueel.

Doelpuntenmachine Meisjes D1 FC Medemblik blijft volgas draaien

Medemblik – Na het gelijke spel van vorige week pakten de meiden de ‘overwinningsdraad’ weer op: 7-0 winst tegen Spirit MD2.

Oeps, krijgen we op zaterdagmorgen een afbericht van onze doelvrouw Emma! Wat nu? Sita weet dat Sarah (doelvrouw van de MC2) vandaag niet voetbalt. Dus langs het huis van Sarah en hoera zij wil mee! Snel naar Hoogkarspel om heerlijk in het zonnetje te gaan spelen.

Teks: Opa Nico

En direct vanaf het begin zetten we de tegenstanders goed onder druk; Spirit kwam nauwelijks uit het strafschopgebied. Het was er dus erg druk en dan valt het juist niet mee om te scoren…Toch was het na 10 minuten raak: Sita schoot vanaf afstand hard op doel en de 1-0 hadden we te pakken! We bleven goed georganiseerd voetballen, hielden het breed zodat het niet teveel ‘een kluitje’ werd én we bleven combineren. Na een kwartiertje soleerde Faye door de defensie van Spirit: 2-0! En het goede voetbal bleven we spelen. In de 22ste minuut speelde Roos zich vrij en schoot hard op doel: 3-0! De meiden bleven ‘druk zetten’ en weer vijf minuten lager kon Nikki via een mooi afstandsschot de 4-0 scoren. En nog was het niet op in de eerste helft, want op slag van rust schoot Faye de 5-0 erin.

In de rust vroeg bijna iedereen of ze voorin mochten spelen. Tja dat kan natuurlijk niet, maar we wisselden wel enkele posities zodat bijvoorbeeld ook Loïs meer voorin speelde. Doelvrouw Sarah had in de eerste helft geen enkele bal gehad, dus we spraken af dat zij het laatste kwartiertje zou gaan meevoetballen. En dat gebeurde, vlak nadat ze halverwege de tweede helft haar eerst bal op doel kreeg. Het team bleef als team spelen en daarom was de tweede helft plezierig om naar te kijken. Sarah voetbalde volop mee (Suus O. en Dilara bleven achterin goed opletten), maar het lukte haar helaas niet te scoren. Faye ging op een gegeven moment prachtig vijf spelers van Spirit voorbij, stond alleen voor doel én schoof de bal….náást…! Vlak daarna een mooie actie vanaf de rechterkant van Sita die de bal er hard inschoot: 6-0. In de allerlaatste minuut nog een doelpunt van Dilara die daarmee de eindstand op 7-0 bracht.

Nou meiden, complimenten dat jullie ook in de tweede helft met veel inzet goed georganiseerd bleven voetballen!

Reageren via facebook