7.9 C
Medemblik
20 januari 2021 21:09
Medemblik Actueel.

Medemblik trots op Proud Partner keurmerk MVO Westfriesland

Medemblik – Vandaag heeft de gemeente Medemblik het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Westfriesland Proud Partner keurmerk ontvangen. Medemblik geeft als werkgever mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans en laat hiermee zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid zien. Burgemeester Frank Streng en Wethouder Harry Nederpelt ontvingen het keurmerk uit handen van Marjolijn Dölle en Robin Dissels van WerkSaam Westfriesland.

Robin Dissels, manager Arbeidsbemiddeling van WerkSaam Westfriesland: “MVO Westfriesland begint een begrip te worden. Bedrijven vragen ons steeds vaker of wij hen kunnen helpen bij de invulling ervan. Daar ben ik ontzettend blij mee. Het toont aan dat steeds meer ondernemers hun maatschappelijke betrokkenheid laten zien. “ Frank Streng voegt daaraan toe: “Meer dan 5% van onze medewerkers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We willen alle werkzoekenden een kans bieden. WerkSaam is onze partner daarbij.”

Over MVO Westfriesland

Werkgevers kunnen hun sociale hart laten zien door werkzoekenden, ook die met een afstand tot de arbeidsmarkt, een kans te bieden. Bedrijven die dit willen en dit vooral ook doen heten Smaakmakers. Het Werkgeversservicepunt Noord-Holland Noord brengt met Smaakmakers de concrete (werk)mogelijkheden in kaart en voert deze vervolgens uit. Door het ondertekenen van een intentieverklaring geven werkgevers aan zich in te willen spannen om samen met het Werkgeversservicepunt in kaart te brengen waar binnen hun bedrijf de mogelijkheden liggen om kansen te bieden aan een kwetsbare doelgroep. Veel aansprekende Westfriese bedrijven zijn al voorgegaan. Bedrijven die werk maken van hun sociale betrokkenheid. En die de mogelijkheden hebben gecreëerd om te denken in kansen.

Werkgevers die nog een stapje verder gaan en hun ondernemende hart echt laten spreken, kunnen MVO Westfriesland Proud Partner worden. Je wordt Proud Partner als je óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebt óf 5% aan diensten en leveringen afneemt van personeel uit deze doelgroep. MVO Westfriesland Proud Partnerschap draagt bij aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tevens komen de criteria voor MVO Proud Partners overeen met die van SROI en kunnen dus voor beiden meetellen. Meer informatie is te vinden op www.mvowestfriesland.nl.

Reageren via facebook