15.9 C
Medemblik
4 juli 2020 14:50
Medemblik Actueel.

Toe- en afrit 9 (Hoorn-Noord) gedurende één nacht afgesloten

Regionieuws – Voor de bouw van een viaduct over de A7 wordt de rechterrijstrook op de A7 bij Hoorn-Noord in beide richtingen afgesloten. Om deze situatie te kunnen wijzigen gaat afrit 9 (Hoorn-Noord) vanaf Den Oever en toerit 9 (Hoorn-Noord) richting Den Oever in de nacht van 21 op 22 maart dicht.

De aansluiting van de N23 Westfrisiaweg op de A7 wordt geheel ongelijkvloers. Dit betekent dat de toe- en afritten over de A7 heen worden gebouwd. Als start van de bouw van deze viaducten bouwt bouwbedrijf Heijmans een middenpijler, dat is de steunpilaar voor het nieuwe viaduct. Om dit te kunnen bouwen zonder het verkeer op de A7 te belemmeren, wordt er een tijdelijke verkeersituatie aangebracht waarbij één rijstrook wordt afgesloten. Om deze verkeerssituatie te kunnen wijzigen, zullen de toe- en afrit 9 (Hoorn-Noord) gedurende één nacht worden afgesloten.

Toe- en afrit 9 (Hoorn-Noord) één nacht dicht
Afrit 9 (Hoorn-Noord) vanaf Den Oever en toerit 9 (Hoorn-Noord) richting Den Oever is van 21 maart 19.00 uur tot en met 22 maart 06.30 uur dicht. Verkeer vanaf Hoorn-Noord richting Den Oever rijdt terug richting Amsterdam, en keert bij afrit 8 (Hoorn). Verkeer vanaf Den Oever richting Hoorn-Noord dient door te rijden tot afrit 8 (Hoorn) en daar om te keren. Op dinsdagochtend 22 maart om 06.30 uur gaan de toe- en afrit 9 (Hoorn-Noord) weer open, meldt de Provincie Noord-Holland.

Verkeer rijdt tijdelijk over de vluchtstrook
De steunpilaar voor het toekomstig viaduct wordt tussen de twee huidige rijbanen in gebouwd. Om ruimte te creëren voor deze bouw, wordt tijdelijk de rechterrijstrook in beide richtingen afgesloten. De vluchtstrook wordt gedurende deze periode opengesteld, zodat het verkeer in beide richtingen over twee rijbanen kan blijven rijden. Deze verkeerssituatie duurt van 22 maart tot en met juli 2016.

Toekomstige situatie
De aansluiting op de A7 wordt opgewaardeerd naar een verbinding tussen een nationale (A7) en een regionale stroomweg (N23 Westfrisiaweg). Door een zogeheten ‘klaverbladconstructie’ kan alle verkeer vlot en veilig doorrijden.

Reageren via facebook