Medemblik Actueel.

Gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) heeft vrijdag 12 mei 2017 een starthandeling verricht waarmee de bouw officieel is gestart. (Foto: Provincie Noord-Holland)
Regionieuws

Noord-Holland gaat vanaf 2020 de bruggen vanaf 1 centrale lokatie bedienen

REGIO – De provincie Noord-Holland bouwt de komende tijd aan een duurzame en energieneutrale bediencentrale voor bruggen en sluizen. Tot en met 2020 worden in totaal 44 bruggen en sluizen in Noord-Holland aangesloten. Begin volgend jaar wordt de centrale in gebruik genomen. De centrale komt op de locatie van het voormalig wegensteunpunt van de provincie in Heerhugowaard.

Gedeputeerde Elisabeth Post: “Door bediening op afstand vanuit een centrale plek komt er een betere doorstroming op de weg en het water in Noord-Holland. En ik ben trots dat de nieuwe centrale het meest duurzame gebouw van onze organisatie wordt.”

Voordat de provincie de centrale in gebruik neemt, test de provincie de software van de bruggen en sluizen uitgebreid. Ook krijgt het bedieningspersoneel een grondige opleiding.

Rapportcijfer 9

De duurzaamheid van het gebouw wordt vastgesteld met een zogenaamde GPR-score. Deze score is opgebouwd uit rapportcijfers voor de thema’s energie, het gebruik van materialen, gezondheid, gebruikskwaliteit en bouwwijze. De nieuwe bediencentrale krijgt een GPR-score van 9 terwijl een 6 als voldoende geldt. Het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem is het meest duurzame renovatiekantoor van Nederland.   

Reageer op dit onderwerp

X