14.6 C
Medemblik
8 juli 2020 14:42
Medemblik Actueel.

Taakstraf en rijontzegging voor Andijker die snorfietser dood reed.

ANDIJK|ENKHUIZEN – De 31-jarige Menno V. uit Andijk moest zich vandaag voor de rechtbank in Alkmaar verantwoorden voor het doodrijden van een scooterrijder op 1 januari 2015 in Enkhuizen. Menno V. wordt beschuldigd van het rijden in en auto met een ondeugdelijke reminrichting, het ABS-systeem bleek niet te werken, het veel te snel rijden en het rijden onder invloed van THC. 

Op 1 augustus vorig jaar reed de 54-jarige Karel Wouters uit Enkhuizen op zijn snorfiets toen op het kruispunt aan de Piet Smitstraat/Asterstraat/Oosterdijkhij vol aan de zijkant door V. werd geschept. Wouters werd hierbij zo hard geraakt dat hij levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis in Amsterdam werd gebracht waar hij enkele dagen later overleed, Karel Wouters is niet meer bijgekomen uit zijn coma.

De dochter van Karel Wouters hield een emotioneel betoog over hoe het ongeval van haar vader een diepe wond in het gezin heeft achtergelaten en ook dat haar moeder de excuses van V. wel heeft aanvaard maar zij het hem nooit zal vergeven.

De Officier van Justitie hield in haar eis rekening met het THC-gehalte in het bloed van V. maar ook dat hij veel en veel te snel heeft gereden. Op de Piet Smitstraat geldt een snelheidslimiet van maximaal 50km/u, onderzoek door de politie wees uit dat de man minimaal 67km/u moet hebben gereden.  Officier van Justitie eist daarom een taakstraf van 200 uur waarvan 80 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Ook wil zij het rijbewijs van de man afnemen voor de duur van 24 maanden minus de tijd dat de man zijn rijbewijs al kwijt is, met een proeftijd van 2 jaar.

De advocaat wees in haar pleidooi met een beschuldigende vinger naar de media, mijn cliënt is al veroordeeld door de media, nog voor de rechtszaak heeft aangevangen. Vrijwel alle feiten wees zij resoluut de versnipperaar in. Mijn cliënt heeft hooguit te snel gereden wat een strafbaar feit is, maar de Audi van de man remt zonder ABS nog steeds beter dan de minimumeis die wordt geëist door de RDW. Ook wees zij op het feit dat het slachtoffer geen voorrang heeft gegeven waardoor hij grotendeels medeschuldig is aan het ongeval. Zij eiste daarom ook vrijspraak voor haar cliënt.

De nabestaanden lieten weten dat zij de eis veel te laag vinden. Uitspraak over 2 weken

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?