1.9 C
Medemblik
27 januari 2021 07:01
Medemblik Actueel.

Stichting Materiacura falliet, clienten gaan over naar Leekerweide

Nibbixwoud – De cliënten van de failliete Stichting Materiacura die onder verantwoordelijkheid vallen van de Westfriese gemeenten gaan over naar een nieuwe zorgaanbieder. Door het faillissement eindigt het inkoopcontract met de Stichting Materiacura. Om de zorg voor cliënten te kunnen blijven garanderen, gaan de cliënten over naar Stichting Leekerweide.

Leekerweide neemt vrijdag 25 februari 2016 de zorg over. De zorginstelling heeft al een inkoopcontract met de Westfriese gemeenten.

In totaal gaat het om ongeveer 20 cliënten van Stichting Materiacura die gebruik maakten van de zorg in moeder-kindhuizen en van ambulante zorg. Cliënten die hun zorg zelf inkochten bij de Stichting Materiacura via een persoonsgebonden budget (pgb) van het zorgkantoor, krijgen ook vervangende zorg aangeboden.

Wethouder Harry Nederpelt: “Een faillissement is altijd pijnlijk voor alle betrokkenen. Voor ons staat het welzijn van de cliënten voorop. Zij moeten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Daarom hebben we besloten om de zorg over te dragen aan Stichting Leekerweide.”

Reageren via facebook