18.3 C
Medemblik
3 juli 2020 13:32
Medemblik Actueel.

Hensbroekse pyromaan verplicht naar Pieter Baan centrum

Regionieuws – De Jan Willem R. de van brandstichting verdachte inwoner van Hensbroek moet verplicht naar het Pieter Baan centrum in Utrecht op last van de rechtbank in Alkmaar. De voorzitter van de Meervoudige kamer wil meer onderzoek naar de man en of hij wel of niet ontoerekeningsvatbaar is voor zijn daden.

R. wordt er van verdacht in Noord-Holland op diverse plaatsen huizen,bijgebouwen en auto’s in de brand te hebben gestoken waarbij er een groot levensgevaar was voor de bewoners van de woningen die hij in de brand zette.  R. zelf weigerde net zoals tijdens de andere Pro Forma zittingen op vragen te antwoorden en beroept zich op zijn zwijgrecht. R. sprak alleen toen de voorzitter van de Meervoudige kamer hem vroeg hoe hij zelf de psychologische onderzoeken heeft ondervonden. ,, De psychiaters zijn rare mensen met raar haar en die vrouw die er bij was liep alleen maar met haar borsten te zwaaien,” vertelde R. aan de rechter.  Ook weigerde hij verdere medewerking aan het onderzoek van de psychiaters die in het rapport verder schreven dat de kans op herhaling bij R. zeer groot is.

Op 24 mei 2016 is de inhoudelijke zitting waar dan ook het rapport van het PCB zal worden besproken, twee weken later is dan de uitspraak.

Onze rechtbankverslaggever Henk Prins sprak 1 van de slachtoffers en die wist te melden dat hij en zijn familie door het oog van de naald zijn gekropen daar er geen vluchtwegen  meer waren om weg te komen en zij door het vuur naar buiten moesten vluchten. De man heeft tot op de dag van vandaag nog slapeloze nachten van het voorgeval.

Reageren via facebook