20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 20:48
Medemblik Actueel.

De woning van de vermoordde Michelle Koek

Justitie: Moordzaak Andijkse Michelle Koek begin februari bij gerechtshof

ANDIJK – Het gerechtshof in Amsterdam buigt zich op 9 februari over het hoger beroep in de zaak van de moord op de Andijkse Michelle Koek. Michel S. uit Hoorn ging zelf in beroep tegen de 8 jaar cel ook tbs met dwangverpleging die de rechtbank in Alkmaar hem in april 2016 oplegde voor het ombrengen van de vrouw op 28 april 2014.

De man ging samen met zijn zwager Jawed H. naar het huis van het slachtoffer vanwege een zakelijk conflict dat H. had met de 49-jarige Michelle over de overname van zijn kringloopwinkel. In het huis van de vrouw liep het helemaal mis en kwam zij op gruwelijke wijze aan haar einde. Ze werd niet alleen gewurgd, maar ook geslagen en gestoken met een mes.

Jawed H. was boos dat Koek zijn kringloopwinkel in Andijk niet voor de eerder afgesproken 6000 euro, maar voor 500 euro had gekocht tijdens zijn afwezigheid in het buitenland. Zijn vrouw had die deal gesloten. H. nam zijn zwager Michel S. mee, die volgens deskundigen licht verminderd toerekingsvatbaar was door een depressie. Hoornaar S. zat toen in een veelplegerskliniek in Eindhoven, maar was op verlof.

Lees ook: Dossier Michelle Koek

De rechtbank oordeelde dat S. het slachtoffer samen met zijn medeverdachte op buitengewoon brute en gruwelijke wijze om het leven had gebracht. S. sloeg de vrouw en trok een snoer om haar hals, waarna ze tegen haar lichaam werd geschopt en met een mes gestoken. ,,De gevolgen voor het weerloze slachtoffer waren gruwelijk”, schreef de rechtbank destijds in het vonnis.

De officier van justitie had 8 jaar cel geëist en tbs met dwangverpleging.

Het hof maakte de datum voor de zitting dinsdag bekend tijdens de niet inhoudelijke behandeling van de hoger beroepszaak. S. en zijn advocaat waren daar niet bij aanwezig. De man uit Hoorn had dat vooraf laten weten aan het gerechtshof.

Reageren via facebook