Medemblik Actueel.

Rechtbank

Inwoners Hoorn reageren negatief op straffen familie Saunders

Regionieuws – Ben Saunders krijgt een taakstraf van 180 uur voor het mishandelen van een verkeersregelaar in Hoorn. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar vandaag bepaald.

De mishandeling, waarbij ook Bens vader Dean senior en broertje Jamie een rol speelden, vond vorig jaar plaats tijdens het bevrijdingsfestival in Hoorn. De man hield een kaakfractuur en een hersenschudding over aan het incident.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden vijf maanden cel geëist tegen de voormalige winnaar van The Voice of Holland. De rechtbank zei in haar oordeel rekening te houden met het feit dat Saunders spijt heeft betuigd. 

Naast de taakstraf moet Saunders ook ruim 2000 euro betalen aan de verkeersregelaar. Zijn broertje Jamie werd tot 1 dag cel en 120 uur taakstraf veroordeeld, zijn vader tot 80 uur voorwaardelijke taakstraf.

Ben was zonder familie naar de rechtbank gekomen, terwijl hij tijdens de vorige zitting nog omringd werd door familieleden.

Facebook

In de facebookgroep Westfries/Hoorns Open Discussie spreekt men schande dat er enkel taakstraffen zijn uitgedeeld en geen celstraffen..

Reageer op dit onderwerp