De Rechtbank in Alkmaar

Medemblikker(27) krijgt clementie van de politierechter.

MEDEMBLIK – De 27-jarige J.M. uit Medemblik mag van geluk spreken dat de politierechter in Alkmaar hem een voorwaardelijke taakstraf op heeft gelegd.

De Officier van Justitie vond het namelijk bewezen dat M. in het huis van zijn ouders een jerrycan met een brandbare stof op de vloer gooide waarna er een brandbare vloeistof uitstroomde. M. had ruzie met zijn ouders gekregen toen deze hem geen geld wilden lenen omdat hij in financiële problemen verkeerde. M. zou zijn vader bij de keel hebben gegrepen en de voordeur hebben vernield. De OvJ. eiste daarom ook een taakstraf van 60 uur waarvan 30 uur voorwaardelijk als stok achter de deur.

De advocaat van M. mr. Helder wilde juist vrijspraak van M. omdat hij met zijn problemen aan de slag was gegaan en bezig is zijn leven weer op orde te krijgen, en de ruzie met zijn ouders weer is bijgelegd.

De politierechter ging deels mee met het OM. en de advocaat en legde M. een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur op.

Reageren via facebook