Lezing in De Kapel Andijk

Andijk – Woensdag 2 maart komt Govert Jan Bach vertellen over het leven en de muziek van Johann Sebastiaan Bach. Govert Jan Bach is in Den Haag, op 7 mei 1947 geboren.

Hij deelt een vroeg-zeventiende-eeuwse voorouder met Johann Sebastian Bach, maar is verder geen familie van de componist. Hij is programmamaker en auteur. Hij is gespecialiseerd in het leven en de werken van de componist Johann Sebastian Bach en auteur van luisterboeken over diens Matthäus-Passion, de Johannes-Passion en het Weihnachtsoratorium. Sinds 2012 is hij programmamaker bij de Concertzender voor de dagelijkse uitzendingen Geen dag zonder Bach, waarvoor Joop van Zijl als presentator fungeert.

Bach geeft regelmatig inleidingen over muziekstukken van Bach, Mozart en Brahms, en organiseerde diverse symposia en/of fungeerde daarbij als voorzitter, zoals in 2000 het Bachsymposium in Paradiso, waaraan ook werd meegewerkt door Karen Armstrong, Ton Koopman, Paul Witteman, Maarten ’t Hart, Martin van Amerongen en Jacobine Geel.

Op 5 mei 2014 berichtte de NRC dat in de top vijf van verkochte cd’s uit de klassieke muziek in de voorafgaande week het luisterboek over de Matthäus-Passion van Govert Jan Bach als nummer 1 was geëindigd.

De Kapel, Middenweg 48, 1619BN Andijk.

Aanvang 20.00 uur, toegang gratis, koffie/thee € 1.50

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.