Medemblik: “Onderwijsniveau zeer belangrijk maar titel excellent niet noodzakelijk”

Medemblik – Vorige week brachten wij het bericht dat in de gemeente Medemblik geen enkele school het predikaat ‘excellent‘  van de onderwijsinspectie. Wethouder Joset Fit laat weten dat de gemeente Medemblik het zeer belangrijk vind dat het onderwijsniveau op orde is maar ook dat het predikaat ‘excellente school’ niet de enige manier is om dit voor elkaar te krijgen is.

Zij wees o.a. op De Dijk in Medemblik waar het hoge slaginspercentages duidelijk laat zien dat het middelbare onderwijs in de gemeente Medemblik zich kan meten met de besten, maar ook de lagere scholen geven geen signalen van ondermaats onderwijs.

,,Dit maakt het ook niet dringend om de scholen aan te sturen op het worden van een ‘excellente school’. We zijn veel in contact met de scholen en kunnen vroegtijdig problemen signaleren. Ook kan het zo zijn dat we alsnog met elkaar gaan inzetten op het worden van een excellente school, maar dan moet daar wel aanleiding én animo voor zijn,” zegt de wethouder.

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.