Medemblik Actueel.

Medemblik

Scheuren in woningen Andijk niet door nieuwe brug veroorzaakt

ANDIJK – Tot die conclussie komt de gemeente Medemblik op klachten van omwonenden van de omstreden te hoge brug in Andijk. De direct omwonenden wijzen met een beschuldigende vinger naar de nieuwe brug als veroorzaker van de scheuren in de muren van hun woning.

Lees ook: Scheuren woningen Andijk door nieuwe brug

De gemeente zegt dat zij de onderzoeksresultaten naar aanleiding van deze klachten heeft overlegd met de omwonenden. Uit deze rapporten blijkt dat de link tussen de nieuwe brug en de scheuren niet gemaakt kan worden.

40.000 euro duurder.

Dat de brug behalve in de buiten-categorie zal vallen als de Tour de France langs zou komen vanwege de hoogte is de brug ook nog eens 40.000 euro duurder dan begroot uitgevallen. Door extra werkzaamheden buiten de aanbestede opdracht op, deze opdracht was een Turk Key-project, valt de brug nog eens 40.000 euro duurder uit.

Lees ook: Te hoge brug Kleingouw Andijk kost Medemblik 40.000 euro extra

De gemeente Medemblik heeft op advies van een externe adviseur besloten om 30% van de meerkosten te betalen. De woordvoerder van de gemeente zegt: “Argumenten hiervoor zijn het voorkomen van een juridisch steekspel met betrekking tot de opdrachtverstrekking en de aansprakelijkheid.

Met deze 40.000 euro zijn er aanpassingen gedaan aan de rijbaan en de fundatie, deze waren niet in het Turn-key project opgenomen.

Reageren via facebook