16.7 C
Medemblik
23 september 2020 21:59
Medemblik Actueel.

Ondernemers, zonnedaken en zonneweiden maar hoe moet ik dit aanpakken.

Medemblik – Op 10 maart is er een conferentie over hoe ondernemers en inwoners uit Noord-Holland Noord zelf een energiecoöperatie kunnen beginnen. Initiatiefnemers die deze stap al hebben gezet, delen hun ervaringen. Deelnemers krijgen na afloop een handreiking hoe ze meteen aan de slag kunnen.

Voor veel ondernemers met een groot bedrijfspand, schuur of eigen grond kan het aantrekkelijk zijn om zelf een lokale zonnecentrale te starten. Inwoners kunnen dit ook want een groot eigen dak is daarvoor niet nodig. Hebt u al eens nagedacht om zelf een zonnecentrale te beginnen om zonne-energie en een goed rendement te realiseren? Neem onze leerpunten mee voor een zonnecentrale op het dak of op het land.

Een van de sprekers is Adri Beerepoot van het verpakkingsbedrijf Interpack Westfriesland uit Andijk. Hij heeft zijn idee voor een zonnecentrale op het dak van zijn bedrijf recent gerealiseerd via een energiecoöperatie. Inwoners uit Andijk en Wervershoof wekken gezamenlijk energie op waarvoor hij zijn dak ter beschikking heeft gesteld.

De conferentie ‘Zonnecentrales: gaat u ook voor meer zonnestroom?’ is op 10 maart van 13.30 tot 16.15 uur in De Batavier, Bergerweg 100, Alkmaar. Aansluitend is er een excursie. De conferentie wordt georganiseerd door de gemeente Bergen in samenwerking met RUD NHN en het Servicepunt Duurzame Energie.

Aanmelden

Belangstellende ondernemers en inwoners kunnen zich aanmelden via een formulier op de website van het Servicepunt Duurzame Energie: Website Service Punt Duurzame Energie. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor vragen: Barbara Harskamp (Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord), e-mail bharskamp@rudnhn.nl.) De toegang is kosteloos.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?