23.3 C
Medemblik
21 mei 2020 16:09
Medemblik Actueel.

Foto: Rein Korthof

Spoor Hoorn – Medemblik gebruikt als testspoor voor diesellocomotief

Medemblik – Nog vóór de aanvang van het rijseizoen van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik wordt op het traject Hoorn-Wognum een door Bemo Rail in Warmenhuizen gebouwde, voor export naar Dubai bestemde diesellocomotief uitvoerig beproefd.

IMG_8978De vierassige diesellocomotief van het type BRD 150 is met haar 56 ton dienstvaardige massa en een motorvermogen van 480 kW een stuk zwaarder dan de stoom- en diesellocomotieven, waarover de Museumstoomtram beschikt.

Ook voor Bemo zelf behoort de bijna elf meter lange trekkracht tot de grootste die de firma ooit leverde. De locomotief is voorzien van de modernste spoorwegtechnieken. De locomotief kwam 12 februari per dieplader in Hoorn aan. In de komende weken zal de locomotief op het traject tussen Hoorn en Wognum worden beproefd met een trein bestaande uit de lokaalspoorrijtuigen van de Museumstoomtram. Na de proefritten vindt het transport naar Dubai plaats.

Reageren via facebook