15.8 C
Medemblik
20 september 2020 13:10
Medemblik Actueel.

Vrijspraak 24-jarige inwoner Wervershoof

Wervershoof – Een 24-jarige inwoner van Wervershoof is dinsdagochtend door de rechter in Alkmaar vrijgesproken voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De man werd door het Openbaar Ministerie er van beschuldigd expres met zijn auto op 27 september 2015 in Andijk op 2 mannen te zijn ingereden waardoor 1 van de mannen een gebroken nekwervel en een hersenschudding opliep.

De man uit Wervershoof verklaarde aan de rechter dat hij die dag door Andijk reed, de 2 mannen zag lopen op het fietspad en toen hij vlakbij ze was er iets voor zijn auto werd gegooid. Hij werd daarop zo boos dat hij is gekeerd en met loeiende motor maar zeker niet sneller te hebben gereden dan 30km/u weer naar de mannen is toegereden.  1 van de mannen sprong de berm in maar de tweede man sprong naar het midden van de weg waardoor de man uit Wervershoof hem niet meer kon ontwijken. Hij raakte hem met de rechtervoorkant van zijn auto met alle gevolgen van dien.

Politieonderzoek wees uit dat de beide mannen niet op het voetpad maar op de weg liepen, beiden onder invloed waren van alcohol en cocaïne. Ook wees uit dat de man niet sneller heeft gereden dan 30 á 40km/u waar 50 km/u is toegestaan en dat de man uit Wervershoof ook nooit het slachtoffer had kunnen ontwijken daar deze vlak voor de auto op de weg sprong.

Het Openbaar Ministerie vond opzet wel bewezen en wees erop dat een mens geen partij is voor een auto en altijd het onderspit delft.  Het Openbaar Ministerie eiste daarom ook een taakstraf van 150 uur en een rijontzegging van 6 maanden minus de tijd dat de man al niet mocht rijden.

Het O.M rekende het de man zwaar aan dat hij na het ongeval was doorgereden en zich pas de volgende ochtend had gemeld op het politiebureau.

De verdedinging wees op het feit dat beide mannen zwaar onder invloed van alcohol en drugs waren en dat politieonderzoek zijn client vrijsprak van opzet en eiste daarom ook vrijspraak. En mocht de rechter tot besluiten tot een taakstraf dan zijn rijbewijs voorwaarlijk schorsen ivm client zijn werk.

De rechter vond voldoende bewezen dat de 2 mannen het aan zichzelf te danken hadden dat zij in deze situatie zijn beland en dat het slachtoffer het aan zich zelf heeft te danken doordat hij voor de auto sprong zeker omdat politieonderzoek dit heeft uitgewezen en kwam tot het oordeel dat niets anders rest dan de man uit Wervershoof vrij te spreken van opzet.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?