6.8 C
Medemblik
26 februari 2021 01:05
Medemblik Actueel.

Inwoner Opperdoes betrokken bij handel in verdovende middelen.

ALKMAAR – De op 28 maart van dit jaar aangehouden 24-jarige Samed Ç. uit Opperdoes wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van handel in cocaïne, heroïne, en amfetamine in de periode van 28 maart 2015 tot en met 28 maart 2017.

Eind december 2016 werd een onderzoek opgestart naar de toen 23-jarige Ç. uit Opperdoes nadat was gebleken dat hij bij verschillende verkeerscontroles over grote bedragen contant geld beschikte. Ook waren er meldingen dat de man mogelijk zou dealen. Tijdens het onderzoek kwamen nog vier andere verdachten naar voren. Op de dag dat alle verdachten zijn aangehouden, is de politie drie woningen binnengevallen met toestemming van de rechter-commissaris.

Fors geldbedrag

In een woning in Opperdoes vond de politie een fors geldbedrag, 35 gram cocaïne en 16 gram heroïne. In een woning in Hoorn vond de politie contant geld en spullen die worden gebruikt bij de inrichting van een hennepkwekerij. De verdachte die daar woonachtig is, werd elders aangehouden en bleek bovendien 5 gram cocaïne en 2 gram heroïne bij zich te hebben. In de derde woning werden ook goederen ten behoeve van een hennepkwekerij gevonden. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Daarnaast nam de politie ook drie auto’s in beslag.

Tijdens de Pro Forma zitting van maandagmiddag kwam Ç, zelf niet opdagen ook zijn advocaat mr. ten Brake liet verstek gaan. Wel wilde de advocaat van Ç. nog een extra getuigenverhoor door de rechter-commissaris.

De inhoudelijke zitting is op 5 december om 9 uur ’s ochtends in de rechtbank van Alkmaar

Reageren via facebook