Medemblik Actueel.

Fitness voor senioren, bezoek de open dagen

Medemblik – Sportservice West-Friesland organiseert in maart 2016 open dagen ‘Fitness voor Senioren’ in de woonzorgcentra in Andijk, Hoogkarspel, Venhuizen en Wervershoof. Inwoners van de gemeente Drechterland en Medemblik van 65 jaar en ouder worden uitgenodigd de open dagen te bezoeken en deel te nemen aan de proefles.

Maandag 7 maart om 16.15 uur vindt de open dag plaats in het Noorderlandhuis in Hoogkarspel en dinsdag 8 maart om 16.15 uur in verzorgingshuis Sorghvliet, Andijk. In Wervershoof wordt de open dag vrijdag 11 maart gehouden in het verzorgingstehuis Sint Jozef om 15.15 uur en in Venhuizen woensdag 9 maart om 11.15 uur in De Bosmanstaete. Het programma op alle deelnemende locaties duurt één tot anderhalf uur. Iedereen is van harte welkom voor meer informatie over ‘Fitness voor Senioren’ of om een proefles mee te draaien. Deelnemers hoeven geen sportkleding te dragen, maar schoeisel met een platte zool wordt aangeraden.

In 2008 heeft Sportservice West-Friesland in samenwerking met de gemeenten Drechterland en Medemblik in vier woonzorgcentra een fitnessruimte geopend, waar 65-plussers met leeftijdsgenoten kunnen sporten. ‘Fitness voor senioren’ is speciaal bedoeld voor inwoners van de gemeente Drechterland en Medemblik, zowel zelfstandig wonend als woonachtig in een woonzorgcentrum. De fitnesslessen vinden wekelijks plaats in groepen van maximaal tien deelnemers en onder begeleiding van een ervaren instructeur. Gezelligheid in de les is voor zowel de instructeurs als deelnemers een belangrijk aspect. Het is ook mogelijk om samen met een partner of een vriend of vriendin op te geven voor de lessen. De instructeur houdt rekening met de lichamelijke mogelijkheden; iedereen heeft dus de mogelijkheid om mee te doen.

Meer informatie? Kom naar een van de open dagen, kijk op www.sportservicewestfriesland.nl of neem contact op met Sportservice West-Friesland: 0229-287700 of info@sportservicewestfriesland.nl.

Reageren via facebook