Medemblik Actueel.

Sport

EK-punten in Hamburg voor Budoschool Takken/Shi-Sen-Do

Opperdoes – Dit weekend vond het Internationale Kodokan Open Jiu Jitsu toernooi plaats in Norderstedt (Hamburg). Dit zware toernooi trekt uitsluitend internationale topsporters en de school uit de gemeente Medemblik had ook 4 van zijn top duo’s ingeschreven. In het loodzware toernooi werden goede resultaten geboekt en werden ook weer EK-punten binnen gehaald.

De duo’s Liv Beezemer/Fenno Uijldert en Shannon de Kroon/Eady Roelandschap vielen net buiten de prijzen maar lieten wel zien dat de aansluiting met het internationale niveau wel degelijk aanwezig is.

Eady Roelandschap & Job Weel gingen met brons naar huis en dat was gezien het niveau een prachtige stap want zij streden als aspiranten mee in de veel zwaardere junioren competitie. Bij de bondscoach komt dit duo dan ook steeds meer in beeld voor concrete selectie op het allerhoogste niveau.

Nienke Pronk & Romée Paardekooper konden ook heel tevreden huiswaarts met een zilveren medaille. Bij de dames junioren competitie ging het prima, in het internationale krachtenveld met de mix duo’s bleven zij net buiten de prijzen.

Op 13 maart draait de hele selectie van 24 duo’s een “thuis wedstrijd” bij de Open Noord-Hollandse kampioenschappen in Beverwijk. Veel duo’s hebben zich inmiddels al geselecteerd voor het NK in de Topsporthal in Almere en daar kunnen 13 maart nog wel eens behoorlijk wat duo’s bijkomen. Hoofdcoach Robert Takken gaat er van uit dat een record aantal duo’s zich zullen gaan plaatsen want bij alle toernooien zijn er tot nu toe zeer veel prijzen binnen gehaald en veel duo’s zitten in een opbouw dat zij maximaal kunnen pieken bij het NK in april.

Reageren via facebook