Medemblik Actueel.

Ouden Doosch

Den Ouden Doosch – groeten uit Wervershoof

Wervershoof – Op onze tocht door de kernen van Medemblik op zoek naar pitoreske afbeeldingen vandaag Wervershoof. Op de foto ziet u een groepje mensen poseren voor de fotograaf. Waar precies deze foto is genomen durven wij niet te zeggen maar dat kunt u ons waarschijnlijk wel vertellen.

Over het ontstaan van de plaatsnaam Wervershoof bestaan een aantal versies. Voor velen is de vernoeming naar de hoeve van de prediker Werenfridus de meest geliefde. Werenfridus was volgeling van Willibrord en kwam naar het gebied in 690 om het woord van Willibrord en zijn evangelie te verkondigen. Hij woonde destijds in een hoeve in het latere Wervershoof.

De plaats wordt in 1288 als banne Werfaertshof genoemd op een landkaart. Maar het verhaal van Werenfridus heeft nog steeds veel navolgers. Ook is zowel de kerk als parochie gewijd aan de H. Werenfridus. Ook de kerk die er vroeger stond was al gewijd aan hem.(Wikipedia)

 

Reageren via facebook