De Jumbo in Zwaagdijk-Oost

Medemblik wil geen verdere uitbreiding Klaverweide, nadruk op de kernen.

Medemblik – Dat bleek gisteravond tijdens de commissievergadering bestuur en middelen waar wethouder Harry Nederpelt aan de commissieleden liet weten dat het bestemmingsplan wordt gehandhaafd en een uitbreiding van Klaverweide niet aan de orde is.

Wel gaat de gemeente Medemblik meer de nadruk leggen op winkels in de kernen van de gemeente Medemblik, zo is de gemeente al druk in overleg met de middenstanders van Medemblik om te kijken hoe de Nieuwstraat aantrekkelijker kan worden gemaakt voor de Medemblikkers maar ook voor de middenstanders om zich te gaan vestigen in de binnenstad van Medemblik.

Pickup-stores

Pickup-stores is een nieuwe ontwikkeling, bedrijven als Albert Heijn openen op diverse plekken in Nederland pickup-stores waar klanten hun bestelde boodschappen kunnen ophalen. Wethouder Harry Nederpelt laat weten dat de gemeente niet afwijzend tegen de komst van dit soort bedrijven aan kijkt maar wel elke aanvraag goed gaat bestuderen. ,, Het moet niet zo zijn dat op het industrieterrein straks de ene na de andere winkel gaat openen, dat staan wij niet toe,” zegt Nederpelt.

Pieter Koning(PWF) wist ons te melden dat zijn fractie Progressief Westfriesland schriftelijke vragen gaat stellen over het gebrek aan invalideparkeerplaatsen op het parkeerterrein van winkelcentrum Klaverweide in Zwaagdijk-Oost. ,, Op het hele terrein is precies 1 invalideparkeerplaats terwijl dit minimaal 7 of 8 moeten zijn, en die ene invalideparkeerplaats is wettelijk gezien ook nog te smal,” zegt Koning. 

De gemeente Medemblik is al een tijd in overleg met de eigenaar van het terrein over de verkeersveiligheid en een extra ontsluitingsweg die de eigenaar moet aanleggen maar dit weigert omdat hij niet verder mag uitbreiden.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.