16.3 C
Medemblik
24 september 2020 17:11
Medemblik Actueel.

Medemblik woedend om plannen Hoorn voor hoogbouw bedrijventerrein Zevenhuis

MEDEMBLIK – Het is wethouder Hans Tigges volledig in het verkeerde keelgat geschoten toen  duidelijk werd dat Hoorn toch hoogbouw tot 20 meter wil gaan toestaan op het bedrijventerrein Zevenhuis dat tegen Zwaagdijk-West aan ligt en waar al heel lang diverse rechtzaken over zijn gevoerd.

Lees ook: Hoorn heeft lak aan gemaakte afspraken zevenhuis

Hoorn zegt in een reactie dat hoogbouw nodig is om de bedrijvigheid in West-Friesland een impuls te geven door bedrijven op deze manier meer ruimte te gunnen en zal beter aansluiten op de behoeften in de markt.  Ook het stopzetten van Distriport bij Berkhout zorgt er voor dat Zevenhuis sneller in de belangstelling van de bedrijven komt te staan.

Lees ook: PWF: Hoorn belazerd de boel met het Zevenhuis

Ronduit teleurstellend is de houding van de Hoornse SP-fractie. Vier jaar geleden tegen de bouw van het bedrijventerrein en nu hun eigen wethouder in het college zit een tegengestelde opinie geven. Dat komt naar omwonenden over als onbetrouwbaar. De VVD, D66 ook voor hoogbouw. Afspraken die er liggen gelden in de gemeente Hoorn voor deze partijen helaas maar tot de deur. De helft van de partijen stond achter de inwoners.

Geen samenwerking

Wethouder Hans Tigges verweet Hoorn eerder dit jaar al dat er geen samenwerking is, en ook bleek duidelijk dat de financiën en groot probleem zijn met het Zevenhuis. Zo heeft projectontwikkelaar Scholtens in 2015 nog geld gekregen van Hoorn omdat ze zwaar verlies lijden op het project.

Aankomende woensdag 13 september is er in wijkcentrum de Kreek Hoorn een bijeenkomst voor omwonenden waarin een animatie van de voorgenomen wijzigingen te zien zullen zijn.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?