11.9 C
Medemblik
27 mei 2020 09:06
Medemblik Actueel.

Medemblik blijft fel tegen komst windpark Westfrisia

MEDEMBLIK – Sinds 1 september j.l. ligt het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan Windpark Westfrisia ter inzage bij de Provincie Noord-Holland. In dit plan wordt uitgegaan van vijf windturbines in het gebied tussen Zwaagdijk-Oost en de Westfrisiaweg.

Zeer tegen de wens van de gemeente Medemblik en de inwoners van Zwaagdijk-Oost in is de Provincie Noord-Holland van mening dat het plan onder de overgangsregeling valt, waardoor het voor windturbines opgestelde provinciaal beleid niet geldt.

Lees ook ons dossier: Windmolens

De gemeente Medemblik, met wethouder Hans Tigges als fel tegenstander van de komst van deze molens, vindt dat de overgangsregeling juist niet van toepassing is en daarom het plan illegaal is en geweigerd moet worden.  Tijdens eerdere inspraakrondes in het Provinciehuis in Haarlem liet een zichtbaar woedende wethouder Tigges duidelijk merken hoe Medemblik hierover denkt en dat de molens niet welkom zijn.  Tigges vertelde eerder tegen Medemblik Actueel dat het toch te zot voor woorden is, Amsterdam smeekt om de molen en krijgt ze misschien niet, wij moeten ze niet en worden ze opgedrongen/

Reageren via facebook