FNV: Thuiszorgorganisatie TSN op punt van faillissement

Medemblik – Er moet snel iets gebeuren want anders gaat thuiszorgorganisatie TSN alsnog failliet. Daarvoor waarschuwt vakbond FNV.Het Almelose thuiszorgbedrijf vroeg eind vorig jaar uitstel van betaling aan. Bij TSN werken 12.000 medewerkers, die ruim 40.000 mensen van zorg voorzien. Om te voorkomen dat deze mensen zonder zorg komen te zitten, werden afspraken gemaakt tussen het Rijk en de gemeenten. Ook stelde staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid geld beschikbaar. 

Geld is beschikbaar

Maar volgens vakbond FNV houden gemeenten zich niet aan de gemaakte afspraken en dreigt het beschikbare geld voor de acute problemen, te verzanden in bureaucratie. “We hebben goede afspraken kunnen maken met de staatssecretaris. Nu moeten de gemeenten nog aan hun afspraken gehouden worden”, zegt vakbondsbestuurder Gijs van Dijk.

Lees meer over TSN in ons dossier

Van Rijn liet gisteravond in een reactie weten: “Ik wil dat de cliënten en medewerkers van TSN zo snel mogelijk zekerheid krijgen. Daarom heb ik vanavond met de VNG om tafel gezeten. Er zullen de komende dagen meer gesprekken volgen, onder andere met de bewindvoerders.”

“De gesprekken zijn dus in volle gang”, aldus Van Rijn. FNV organiseert donderdag een bijeenkomst voor medewerkers van de thuiszorgorganisatie om te praten over de situatie. Ook de staatssecretaris is uitgenodigd voor die gesprekken,meldt RTV OOST.

Half januari werd nog naar buiten gebracht dat een andere thuiszorg-organisatie Buurtzorg Nederland, ook uit Almelo, TSN wil gaan overnemen.

Personeel TSN Thuiszorg zo goed als zeker naar Buurtzorg Nederland

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.