Nieuw HEMA-personeel gaat een stuk minder verdienen

MEDEMBLIK – Het huidige personeel hoeft zich geen zorgen te maken, hun salaris gaat niet naar beneden maar die nu bij HEMA willen gaan werken krijgt er wel mee te maken. HEMA heeft met vakbond CNV een nieuwe cao afgesloten waarbij het maximum salaris dat men bij HEMA kan gaan verdienen fors lager ligt dan het huidige salaris.

Zo verdiend een winkelmedewerkster die nu bij HEMA werkt en in de hoogste salarisschaal is ingeschaald 2766 euro bruto per maand, een nieuwe medewerker kan straks nog maar maximaal 2055 euro bruto per maand verdienen.  Bij het hoger personeel is het verschil nog groter, een filiaalmanager verdiend nu bruto 4156 euro per maand en nieuwe filiaalmanager gaat nog maar maximaal 3148 euro bruto per maand verdienen.

Volgens HEMA ligt het probleem vooral bij het moment waarop de klant HEMA bezoekt, tegen de NOS zegt een woordvoerder van HEMA: “De grote verandering zit hem vooral in het feit dat we nieuwe medewerkers andere salarisschalen en onregelmatigheidstoeslagen bieden dan onze huidige medewerkers. Onze klanten shoppen vandaag de dag steeds vaker op de voor ons duurste uren. We willen enerzijds onze loonkosten in balans houden met onze inkomsten en anderzijds aantrekkelijk blijven als werkgever ten opzichte van andere retailers.

Het grootwinkelconcern werd eind 2018 overgenomen door Marcel Boekhoorn en zette direct al het mes in de directie van HEMA die hij van 8 naar 4 personen halveerde. Verder staat de verkoop van de bakkerijen op zijn verlanglijstje en krijgen de winkels in het buitenland straks de naam HEMA Amsterdam.

[signoff]

Reageren via facebook