Kelly Schouten en Irene Schouten nu samen bij Team easyJet

ZWAAGDIJK-OOST – Kelly Schouten schaatst bij de marathonploeg van Valentina Berga-Belloni en is een onderdeel van Team easyjet waar zowel het langebaan als de marathon wordt geschaatst.

Van de zomer had het er alle schijn van dat de sponsor van Kelly Schouten, ZiuZ, de handdoek in de ring zou gooien en niet meer aan het marathonschaatsen zou gaan deelnemen. Drie ploegleden van Kelly Schouten wisten snel onderdak bij een andere ploeg te vinden maar Kelly Schouten twijfelde, doorgaan of stoppen.

Tegen schaatsen.nl zegt Kelly Schouten: ,,Ik was altijd wel goed, maar niet goed genoeg om te winnen. Dat is alleen wel waar ik het voor doe, dus heb ik een aantal jaren gehad dat ik het plezier miste. Daar moet je het in het marathonschaatsen wel van hebben, dus de twijfel sloeg toe.

In totaal heeft Kelly Schouten twee zeges achter haar naam staan, tijdens haar debuut in 2015 op de schaatsbaan van Haarlem en 2 jaar later in Deventer. Sinds de zomer traint Kelly Schouten mee met Team easyJet waar ook haar nichtje Irene Schouten bij schaatst.

Tijdens de marathons zullen beide dames niet in dezelfde kleuren schaatsen maar zoals Irene Schouten in een reactie aan schaatsen.nl laat weten: ,,Omdat je familie bent, help je elkaar met alles. Irene helpt mij op technisch vlak en geeft ook vaak wel aan achter wie ik het beste aan kan als het een zware training wordt. Op mijn beurt kan ik dat in de marathon weer terugbetalen.

[signoff]

Reageren via facebook