7.2 C
Medemblik
24 november 2020 01:21
Medemblik Actueel.

Schaatsen: Kelly Schouten pakt mooie zesde plaats KPN Marathon Cup Haarlem

ZWAAGDIJK-OOST/HAARLEM – Achter winnares Iris van der Stelt, Corina Strikwerda op plaats 2 en Elma de Vries op plaats 3 wist Zwaadijkse Kelly Schouten een mooie zesde plaats voor zich op te eisen.

Met 43 ronden te gaan ontstond een kopgroep van 13 dames waaronder Iris van der Stelt, Anne Tauber, Aggie Walsma, Corine Strikwerda, Elma de Vries. Het peloton sputterde nog even tegen maar al snel werd duidelijk dat deze 13 dames gevlogen waren.

Schouten wist op tijd mee te springen met een ontsnapping van nog 12 andere schaatsters maar kwam op het einde toch net iets te kort om mee te strijden voor 1 van de medailles. Desondanks een keurige prestatie van de Zwaagdijkse die schaatst voor de ZiuZ-ploeg. In de tussenstand van de KPN Marathon Cup staat Kelly Schouten nu op een 11e plaats maar dat komt vooral omdat zij van de 5 gereden wedstrijden er tot nu toe maar 2 heeft gereden.

Beau Wagemaker uit Hoogkarspel kwam als 15e over de finish en Eva Buurman zag zich op plaats 24 terug in de eindstand van de 5e KPN Marathon Cup van dit schaatsseizoen.

Reageren via facebook