Medemblik Actueel.

Politiek

Medemblik gaat lokale ondernemersklimaat verbeteren

Medemblik – De gemeenteraad bepaalde de koers en doelen voor de economische uitvoeringsagenda Medemblik (EU Medemblik). Zij koos voor scenario 3 uit de keuzenotitie. Dit scenario bevordert de lokale economie en de groei van bedrijvigheid. Het zet in op projecten en acties die de vitale economie bevorderen, het ondernemersklimaat verder verbeteren en positioneren.

“Deze koers bepaalt het soort projecten en acties die we uitvoeren om de economie te stimuleren” aldus wethouder Nederpelt. “Uiteraard doen we dit met de ondernemers samen”.

De lokale economie heeft veel invalshoeken. De gemeente Medemblik wil samen met ondernemers een breed palet aan acties en projecten opzetten om de lokale economie te bevorderen. Zij wil hierin structureren en een koers bepalen. De gemeenteraad kiest de richting voor het lokale economische beleid. Zij heeft daarin keuzes. Hiervoor stelden het college een keuzenotitie op. De ondernemers waren bij deze keuzenotitie betrokken. Dit leidde ondermeer tot de website www.ondernemeninmedemblik.nl en twee films, die op deze site te bekijken zijn.

De koers is nu vastgesteld. Volgende stap is om daadwerkelijk de agenda te vullen en uit te voeren met projecten en acties, samen met ondernemers. De uitvoeringagenda wordt medio dit jaar door de raad vastgesteld.

Reageer op dit onderwerp