9 C
Medemblik
21 januari 2021 06:35
Medemblik Actueel.

PWF stelt schriftelijke vragen aan het college over Datacenter Gate Agriport

MEDEMBLIK – Siem Zeilemaker (PWF) heeft schriftelijke vragen gesteld over het gebeuren rondom de datacenters op Agriport in Hollands Kroon. Hieronder leest u de vragen:

De Westfriese gemeenten hebben het College van Hollands Kroon een brief gestuurd en verzocht om meer betrokken te worden bij de voorgenomen uitbreiding van Datacenters Nu vernemen wij dat in de extra raadsvergadering van 1 december over de datacenters in de Wieringermeer (Hollands Kroon) door wethouder Meskers is gezegd dat hij op een beurs over hyperdatacenters in 2018 ‘ergens in Amsterdam’ zijn 2 collegawethouders uit Medemblik en Hoorn (Westfriese ‘buren’ dus) ontmoet en hen meegedeeld, dat er nog een paar hyperdatacenters bij zouden komen in ‘zijn’ gemeente.

Vraag 1. Is het juist dat het college van Medemblik al sinds die tijd op de hoogte is van de vestiging van meer Datacenters in de Wieringermeer?

Vraag 2. Over welke wethouder van Medemblik gaat het hier?

Vraag 3. Wat heeft de wethouder, cq het college met deze mededeling gedaan?

Vraag 4. Waarom heeft u de raad van Medemblik hier niet over geinformeerd?

Vraag 5. Vindt u niet dat u, zeker tijdens de RESNHN discussie, de raad hierover had moeten informeren?

Vraag 6. Hoe serieus kunnen wij nog bezig zijn met het zoeken naar alternatieve schone energiebronnen als onze buurgemeente haar grondgebied tegelijkertijd volzet met energieslurpende Datacenters zonder vooraf voor een dekkende (schone)energiebalans te zorgen?”

Reageren via facebook