De Rechtbank in Alkmaar

Andijkse hoort vijf jaar cel eisen voor geweldadige beroving

ANDIJK – Stefanie V.(33) moet als het als de officier van Justitie G. Visser ligt 5 jaar de cel in wegens een zeer geweldadige overval op 20 november 2017. Samen met haar vriend de 36-jarige Jeroen B. overvielen zij met een kruisboog en een pistool 2 mannen in een woning op de Proefpolder.  Volgens V. gingen ze daarheen omdat 1 van de mannen haar vriend nog geld schuldig was.

Toen zij éénmaal binnen waren werden de beide mannen geslagen met een stuk hout, daar bleef het niet bij, onder dreiging van de kruisboog en het pistool kreeg de hoofdbewoner bleekwater en spiritus over zich heen en werd hem verteld dat ze hem in de brand gingen steken als hij niet met geld over de brug kwam.  De man werd door B. gedwongen zijn boot aan B. af te staan.

Stefanie V. zei onschuldig te zijn, zou die avond niet eens thuis zijn geweest en had niets gemerkt dat er gewelddadigheden waren geweest in de woning  op de Proefpolder. De Officier van Justitie vond alle feiten overduidelijk bewezen en eiste een celstraf van 5 jaar en ook moet zij beide mannen smartegeld betalen, aan de hoofdbewoner 9000 euro en aan de vriend van de man 3000 euro.

De vriend van de hoofdbewoner is even buiten westen geweest omdat hij een klap op zijn hoofd had gekregen, de hoofdbewoner liep ernstige verwondingen op waaronder een klaplong .

Jeroen B. komt later nog bij de rechter, hij wordt op dit moment onderzocht in het Pieter Baan Centrum en als die het rapport klaar hebben zal ook hij zich bij de Meervoudige Kamer in Alkmaar moeten verantwoorden.

 

 

Reageren via facebook