Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar
Algemeen Rechtbank

35-jarige geweldadige afperser uit Medemblik blijft vastzitten

ANDIJK/ALKMAAR – Twee verdachten van een gewelddadige afpersing in Andijk blijven voorlopig vastzitten. Dat besloot de rechtbank in Alkmaar dinsdag. De twee zouden een van hun slachtoffers bedreigd hebben met een kruisboog en een pistool. Ook werd deze man volgens justitie bedreigd met een mes, maar daar zou het niet bij zijn gebleven. Hij zou ook zijn gestoken met het mes en zijn geslagen. Een andere man zou klappen en stompen hebben gekregen en met bijtende schoonmaakmiddelen zijn overgoten.

Justitie verdenkt de 35-jarige Jeroen B. uit Medemblik en de 33-jarige Stefanie V. uit Zwolle dat zij in de nacht van 20 op 21 november vorig jaar de twee mannen gedwongen hebben hun mobiele telefoons en sleutels af te geven. Ook zouden ze een van de slachtoffers hebben gedwongen een overeenkomst te tekenen om zijn boot af te staan aan het stel. Dat ging dus volgens het openbaar ministerie met veel geweld gepaard. Daarnaast worden de twee nog verdacht van diverse winkeldiefstallen, onder meer in Hoorn en in Medemblik.

Jeroen B. wacht op plaatsing in het Pieter Baancentrum voor psychisch onderzoek. Daarnaast is het onderzoek in de zaak nog niet helemaal klaar. De advocaten van de twee verdachten vroegen de rechtbank toe te staan dat ze de slachtoffers nog gaan horen. Dat vond de rechtbank goed.

Volgens de advocaat van V. is de vrouw nauwelijks bij de afpersing betrokken geweest en was ze steeds in de tuin van het huis. Hij vroeg de rechtbank om haar vrij te laten uit voorarrest, maar daar ging de rechtbank niet in mee. De rechtbank vond de verdenking tegen de verdachte te ernstig om haar op vrije voeten te stellen. Haar zaak wordt op 8 juni inhoudelijk behandeld. Het psychisch onderzoek naar B. zal dan nog niet klaar zijn. De rechtbank buigt zich later over zijn strafzaak.

Reageer op dit onderwerp