6 C
Medemblik
27 november 2020 06:30
Medemblik Actueel.

42-jarige Medemblikker krijgt voordeel van de twijfel

Medemblik – De 42-jarige P.D uit Medemblik heeft van de Officier van Justitie de voordeel van de twijfel gekregen tijdens de zitting waarin hij zich moest verantwoorden over het niet langer onder toezicht staan van de reclassering en het GGZ.

De man was eerder veroordeeld tot 1 jaar voorwaarlijke gevangenisstraf en een taakstraf vanwege verboden wapenbezit, en het bedreigen van andere personen.  Ook moest de man zich onder behandeling laten stellen bij het GGZ en de reclassering om iets aan zijn woede-aanvallen te doen. In het begin hield de man zich ook prima aan de behandelingen al was er soms wel even een reminder voor nodig.

Tot het moment dat er binnen zijn gezin strubbelingen ontstonden en ging scheiden van zijn nu ex-vrouw. De man leefde een tijdje op straat omdat hij niet wist waar hij moest slapen of wonen. Later is hij bij een neef in Kerkdriel gaan wonen.

In die periode is ook de behandeling bij het GGZ en bij de reclassering gestopt en is D. in 2014 en in 2015 betrapt op rijden onder invloed, in 2015 scoorde hij zelfs een ruime 600ugl , 3x teveel .

D. begon zelf in te zien dat het weer helemaal verkeerd ging en zocht weer contact met het GGZ en de reclassering en daarop zijn de behandelingen weer gestart en is de man naar zijn eigen zeggen ook gestopt met alcohol, de reclassering kon hier geen antwoord overgeven omdat hier bij de reclassering niets over bekend is.

De Officier van Justitie liet duidelijk merken dat de man eigenlijk de jaar voorwaarlijke celstraf zou moeten krijgen maar omdat hij uit eigen beweging toch weer contact heeft gezocht met de reclassering en het GGZ kreeg D. van de officier van justitie de voordeel van de twijfel en eiste dan ook 2 maanden celstraf om te zetten in 120 uur werkstraf, deze straf komt boven op de werkstraf die de man nog moet uitvoeren.

De officier liet wel duidelijk merken dat dit absoluut de laatste kans was voor D., nog 1x een misstap en de jaar celstraf wordt ten uitvoer gelegd.

Ook de advocaat van de man kon zich vinden in de eis van het O.M en ook de D. kon zich vinden in de eis van het O.M.  

Uitspraak over 2 weken .

Reageren via facebook