Medemblik Actueel.

40 uur werkstraf en 300 euro boete voor Medemblikker na wegrijden plaats ongeval

ALKMAAR – De politierechter in Alkmaar heeft maandagochtend de 25-jarige T.vd. G veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur of te vervangen voor 20 dagen cel, en 2 boetes van ieder 150 euro of te vervangen voor 3 dagen cel.

G. heeft op 5 juli 2015 in Hoorn een verkeersongeval veroorzaakt en is niet gestopt maar doorgereden. G. heeft dit ook bekend bij de politie. G. wist dat hij al in overtreding was omdat hij niet meer in het bezit was van een rijbewijs. Ook zijn rijgedrag was voor het Openbaar Ministerie voldoende reden om G. te dagvaarden.

G. was zelf niet bij de zitting aanwezig en ook zijn advocaat liet het afweten zodat hij bij verstek werd veroordeeld.  De Officier van Justitie tilde er zwaar aan dat hij is weggereden na het ongeval en wees erop dat dit een misdrijf is en daarom ook als misdrijf moet worden veroordeeld. Zij eiste daarom een werkstraf van 40 uur of anders 20 dagen cel mocht G. niet willen meewerken.

Het gevaarlijke verkeersgedrag en het rijden zonder rijbewijs werd door de Officier van Justitie gezien als overtreding waar een forse geldboete opstaat. De Officier van Justitie hield wel rekening met het feit dat v.d. G. in de bijstand zit en het financieel niet ruim heeft.

In plaats van de normale 200 tot 350 euro boete die staat op gevaarlijk verkeersgedrag eiste zij nu 150 euro boete of 3 dagen cel. Voor het rijden zonder rijbewijs waar normaal 350 euro boete op staat eiste zij ook 150 euro boete of 3 dagen cel

De rechter ging mee in de eis van het O.M en veroordeelde v.d. G. tot 40 uur taakstraf en in in totaal 300 euro boete of 6 dagen cel.

Reageren via facebook