Medemblik Actueel.

Foto: HBP Media
Weerberichten

De sneeuwschuiver kan van zolder worden gehaald.

Medemblik – De kans is groot dat het deze week gaat sneeuwen. Volgens RTV NH-weerman Jan Visser moeten we vooral vrijdag en ook zondag rekening houden met winterse buien. Hij kan nog niet zeggen of de kinderen sneeuwballen kunnen gaan gooien of kunnen gaan sleeën. “Het is nog niet duidelijk of de sneeuw blijft liggen.”

Wel kan hij melden dat het ook gaat vriezen. Zaterdag en zondag daalt de temperatuur ’s nachts tot -3 of -4 graden. Zaterdag overdag ligt de temperatuur rond het vriespunt. Voor zondag voorspelt Visser een voorzichtige ijsdag, waarbij het licht gaat vriezen: -1 of -2 graden.

Tot en met donderdag is het weer wisselvallig, aldus Visser. Wel voorziet hij de nodige buien. De ijzel, die vorige week nog volop aanwezig was, zien we voorlopig niet terug.

Reageren via facebook