23-jarige Opperdoezer slaat agent inelkaar

Opperdoes – Maandagochtend rond 05.30 uur is een agent door een 23-jarige man uit Opperdoes meerdere keren geslagen tijdens zijn aanhouding.

De politie kwam bij de 23-jarige verdachte aan de deur, omdat hij nog een aantal dagen hechtenis moest uitzitten. Tijdens de aanhouding sloeg de verdachte de agent meerdere keren.  De agenten slaagden er in de verdachte te overmeesteren, waarbij één van de agenten gewond raakte. Hij moest voor controle naar het ziekenhuis en is inmiddels weer thuis.  De agent zal aangifte wegens mishandeling doen tegen de verdachte.

Geweld tegen politiebeambten 
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. Er wordt altijd direct aangifte gedaan door de politie.

Het Openbaar Ministerie 
Het Openbaar Ministerie brengt de verdachte zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen. 
Schade wordt altijd verhaald op de verdachte.