Weerbericht Medemblik: veel bewolking, in de ochtend lokaal kans op mist

MEDEMBLIK – Net zoals de afgelopen dagen overheerst ook vandaag de bewolking en kan er in de ochtend lokaal nog mist aanwezig zijn. De middagtemperatuur ligt met 5 graden vrijwel op een normaal niveau voor januari, in de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 3 graden. De wind is vandaag overwegend zwak van kracht en waait uit het zuiden/zuidwesten.

Ook het weekend verloopt met vrij veel bewolking, de temperatuur zaterdag schommelt rond de 4 graden in de middag en 2 graden in de nacht naar zondag, zondag ligt de middagtemperatuur rond de 6 graden en 5 graden in de nacht naar maandag. De wind is op beide dagen zwak van kracht en waait uit het zuiden.

Na het weekend neemt de invloed van het enorme hogedrukgebied af en komen storingen onze kant op, dat gaan we zondagnacht al merken als de eerste regen onze regio binnenkomt. De dagen daarna elke dag buien en soms langdurige regenval, de wind trekt aan naar vrij krachtig soms krachtig met windvlagen tot 75km/u. De temperatuur schommelt overdag rond de 7 graden en in de nachten rond de 4 graden.

Reageren via facebook