Medemblik Actueel.

Het weer voor maandag 18 juni met vandaag eerst nog bewolking later opklaringen
Het weer voor maandag 18 juni met vandaag eerst nog bewolking later opklaringen
Weerberichten

Bewolkt en kleine kans op neerslag, later opklaringen

MEDEMBLIK – De dag start bewolkt en in de ochtend is er een kleine kans op wat neerslag, in de middag komen er brede opklaringen en zien wij de zon frequenter. De middagtemperatuur loopt op naar 19 graden bij een matige, 4Bft, wind uit het westen tot zuidwesten. In de nacht naar dinsdag blijft de bewolking aanwezig en daalt het kwik naar 15 graden, het blijft wel droog.

Het blijft bewolkt

Ook de dinsdag is het nog overwegend bewolkt maar ook dan zal de zon zo nu en dan te zien zijn, overdag een temperatuur van 19 graden en in de nacht naar woensdag dalend naar 13 graden. De wind draait naar het zuidwesten en is nog steeds matig, 4bft, van kracht.

Woensdag wordt de warmste dag van de week, de wind zwakt af naar vrij matig, 3Bft, en voert warme lucht met zich mee waardoor de temperatuur weer ruim boven de 20 graden gaat uikomen. De bewolking lost vrijwel geheel op waardoor de zon vrij spel gaat krijgen. In de nacht naar donderdag draait de wind van zuidwest naar noordwest en voert een stuk frissere lucht met zich mee inclusief de nodige bewolking.

Donderdag zal daarom ook niet veel warmer worden dan een graad of 18 bij een matige, 4Bft, wind uit het noorden tot noordwesten maar het blijft wel droog. Waardoor het neerslagtekort voor de maand juni verder gaat toenemen. Vrijdag is de koudste dag van de week, de temperatuur haalt met moeite de 16 graden door aanvoer van koudere lucht van boven de Noordzee. Het blijft bewolkt met zo nu en dan wat zonnige perioden. De wind is matig van kracht en waait uit het noorden tot noordwesten.

Kijken wij nog even naar het aankomend weekend dan zit er niet veel verbetering in, de wind blijft waaien uit het noordwesthoek waardoor koudere lucht van boven de Noordzee onze kant op komt. Met temperaturen van 18 graden op zaterdag en 19 graden op zondag is het wel gedaan. Wel blijft het droog en draait de wind op zondag naar het westen. Deze blijft matig van kracht, 3Bft. op beide dagen.

Beoordeling door het KNMI

De eerste dagen van de week zien we een zeer eenduidig beeld: geleidelijk hogere temperaturen, met de hoogste waarden op woensdag, waarschijnlijk zomerse waarden. Donderdag zien we nu in alle leden een zwak koufront doorkomen. In de meeste EPS-leden zien we daarna de opbouw van een volgend hogedrukgebied. De onzekerheid zit vooral in de positie van het hoog. Tot het weekeinde van 23/24 juni zien we in vrijwel alle EPS-leden het hoog nog ten westen van ons land, resulterend in beduidend lagere temperaturen dan woensdag. Het verplaatsen van het hoog naar Scandinavie na het volgende weekeinde zien we in 60-70% van de laden terug, resulterend in een meer aflandige stroming en hogere temperaturen.

Meer weer op de website van ons weerstation

De zevendaagse verwachting met overwegend bewolkt weer maar ook ruimte voor de zon
De zevendaagse verwachting met overwegend bewolkt weer maar ook ruimte voor de zon

 

Reageer op dit onderwerp